Vlince Blog

Amazon in Nederland

Geschreven door Jessica van der Velde op woensdag 25 maart 2020
Jessica van der Velde

Je hebt het vast al wel gehoord, Amazon Nederland is online! Er zijn ruim honderd miljoen producten leverbaar. Dit zijn meer dan vier keer zoveel producten dan bol.com. Dit heeft natuurlijk een grote impact op de webwinkels in Nederland zoals bol.com en Coolblue. Zal Amazon het grootste marktaandeel in Nederland overnemen?

 

Concurrenten

We weten allemaal dat bol.com de service aanbiedt dat ondernemers zich bij de organisatie aan kunnen sluiten om hun eigen producten te verkopen via bol.com. Bol.com heeft 27.000 aangesloten ondernemers. Amazon heeft nu ook al meer dan duizend ondernemers die zich bij de organisatie hebben aangesloten. 

Een belangrijk onderdeel van deze concurrentie is de prijs. Naast een snelle levering is dit één van de belangrijkste beslissingsfactoren voor een online aankoop. Er is een grote kans dat de prijs van verschillende producten een stuk naar beneden gaan. Dit klinkt natuurlijk erg positief in de oren van de consument, maar voor Coolblue en bol.com kan dit negatief uitpakken.

Door de komst van Amazon zijn andere bedrijven ook begonnen met een groter aanbod. Zij geven aan al rekening te hebben gehouden met deze komst. Bol.com begint al met het verkopen van kleding van grote merken zoals Jack & Jones en ABOUT YOU, omdat Amazon ook een groot aanbod voor de consument biedt.

 

Amazon Prime

Amazon biedt een bepaalde functie ‘Amazon Prime’ aan. Het Amazon Prime aanbod bevat het volgende: 

  • Onbeperkt gratis bezorging
  • Dezelfde of de volgende dag bezorgd
  • Stream of download duizenden series, films en meer
  • Bekijk Amazon Originals en Exclusives op Prime Video
  • Voordelen voor gamers
  • Beveiligde, onbeperkt opslag van foto's

Deze punten krijg je allemaal voor €2,99 per maand.


Ben je nu heel erg benieuwd naar wat dit nog meer voor veranderingen in de Nederlandse markt gaat brengen en wil jij graag meer informatie over dit onderwerp? Stuur ons een mail naar hallo@vlinc.nl of geef ons een belletje op 024 2034045!

Onderwerpen: Google, SEO, Amazon