Vlince Blog

Dashboarding met Google Data Studio

Geschreven door Kristiaan Kremer op dinsdag 10 december 2019
Kristiaan Kremer

Google Analytics gebruikers raadplegen steeds vaker een dashboard. Dit heeft ervoor gezorgt dat Google een ander systeem heeft uitgebracht, namelijk: Google Data Studio. Dit kan gebruikt worden voor het raadplegen van een dashboard. Google Data Studio biedt daarom ook alles wat nodig is om de analysegegevens om te zetten in informatieve rapporten via datavisualisatie wat makkelijk te begrijpen is.

Rapporten

De rapporten zijn gemakkelijk te lezen, gemakkelijk te delen en even aanpasbaar. Je kan selecteren hoe de gegevens gepresenteerd moeten worden - staafdiagrammen, grafieken, lijngrafieken, enzovoort. Er kunnen verschillende lettertypen en kleuren gewijzigd worden en ze kunnen van eigen logo worden voorzien.

Deze rapporten zijn ook dynamisch. Dat betekent als er een update van de gegevensbron is dat de bijgewerkte / nieuwe informatie automatisch weergegeven wordt in rapporten die naar de bron verwijzen. Bovendien zijn ze deelbaar, zodat er toestemming aan personen gegeven kan worden om de rapporten te bekijken en / of toe te staan om wijzigingen aan te brengen.

Systemen koppelen

Google Data Studio maakt deel uit van de Google Analytics 360 Suite - het hoogwaardige Google Analytics Enterprise-pakket.

Er kunnen meer dan Google Analytics gegevens worden geïmporteerd. Facebook gegevens kunnen bijvoorbeeld ook worden geïmporteerd, zolang de info in een Google blad geplaatst wordt. Dit betekent dat alle rapportage gegevens die in een Google spreadsheet worden gezet, op kunnen worden gehaald in Google Data Studio. Hiermee wordt alles in de rapporten weergegeven.

Google Data Studio gebruikt dezelfde functionaliteit als Google Documenten en Google Spreadsheets. Er hoeft dus alleen maar op de knop "Delen" gedrukt te worden om alle andere leden van het team de rapporten te laten bekijken of bewerken.

Google Data Studio

Google Data Studio maakt dus deel uit van de Google Analytics 360 Suite. Het is makkelijk te gebruiken, te delen en bij te werken (gaat automatisch). Dit systeem kan aan veel verschillende andere systemen gekoppeld worden en het dashboard / rapport kan met één druk op de knop ‘delen’ gedeeld worden met andere leden van het team. Het komt erop neer dat Google Data Studio erg makkelijk in gebruik is en erg handig is. Vlinc maakt daarom graag gebruik van dit systeem.

Wil jij nu ook gebruik maken van Google Data Studio? Kijk eens op de website van VLINC. We helpen je hier graag mee verder!

 

Onderwerpen: Google Data Studio, Google