Vlince Blog

Google Trends Nederland

Geschreven door Jessica van der Velde op vrijdag 17 april 2020
Jessica van der Velde

Google Trends, misschien heb je er wel eens van gehoord, maar wat zijn eigenlijk alle mogelijkheden? Er zitten namelijk veel voordelen aan Google Trends voor jou als online bedrijf. Wil je hier meer over te weten komen? Lees dit blog dan vooral verder en neem contact met ons op!

 

Wat is Google Trends?

Google Trends is een programma van Google waarmee je de populariteit en trend kan inzien van verschillende zoektermen. Je kan kiezen voor welke periode jij de statistieken wil zien. Deze periode kunnen de afgelopen uren zijn, maar ook de afgelopen week (7 dagen) of het kan ook over de laatste 12 maanden gaan. Hiernaast kan je de zoektermen ook selecteren op regio’s en gerelateerde onderwerpen. Je kan verschillende zoektermen ook met elkaar vergelijken en zoekopdrachten inzien.

 

Het is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk programma dat je voor veel verschillende doeleinden kan gebruiken. Deze doeleinden kunnen zijn het invullen van je contentkalender, een social media strategie of zelfs een zoekwoorden analyse. Je kunt namelijk gemakkelijk zoekwoorden vergelijken, zoektrends identificeren en nieuwe zoektermen vinden.  In Google Trends kun je heel goed zien op welk moment een bepaald onderwerp ‘trending’ is. Hier kan je erg goed op inspelen. Lees ook ons blog over seizoensmarketing!

 

Trending zoekopdrachten

Dit is een functie van Google Trends. Hiermee kan je zien welke zoekwoorden en termen het meeste worden gezocht op dit moment. Deze onderwerpen kan jij ook voor jouw blogs of social media posts gebruiken!

In de afbeelding die hierboven staat, wordt weergegeven wat er op dit moment het meeste op wordt gezocht. Hierin kan je zien dat bijvoorbeeld de winkelketen Hema veel op wordt gezocht en de serie La Casa De Papel waar een nieuw seizoen van wordt aangekondigd.

 

Mocht je erg geïnteresseerd zijn in Google Trends en wil je hier meer over te weten komen? Laat het ons weten via hallo@vlinc.nl of bel ons op 024 2034045. 

Onderwerpen: Google, SEO, Marketing, Trends, GoogleTrends