Vlince Blog

Hoe belangrijk is website snelheid?

Geschreven door Jessica van der Velde op dinsdag 24 december 2019
Jessica van der Velde

Een langzame website. We kennen ze allemaal. Je zoekt in Google en klikt een paar websites aan. Zodra een website aan het laden is en het duurt je net wat te lang dan klik je hem weg. Dit is precies wat de bezoekers van jouw website ook zullen doen als de website traag is. Ze hebben geen geduld, want iedereen heeft haast en is druk.


Positionering in Google
Het komt erop neer dat hoe langer de bezoekers van je website moeten wachten hoe meer bezoekers hierdoor afhaken. Google zal jou er ook op beoordelen hoe snel je website is. Dit betekent: hoe trager je website hoe lager je positionering in de zoekmachine van Google zal zijn. Dit doet Google, omdat de gebruiksvriendelijkheid van je website verbetert als de website sneller is. Bezoekers zullen hun antwoorden namelijk sneller vinden. Wanneer de bezoeker langer dan 3 seconden moet wachten voordat de website laadt dan gaat de klantvriendelijkheid naar beneden met wel 16%.

Google Pagespeed Insights
Het verbeteren van de snelheid, gebruiksvriendelijkheid en klantvriendelijkheid kan met een bepaalde tool, namelijk: Google Pagespeed Insights. Dit is een handige tool van Google die adviezen geeft over hoe snel je website is en hoe je die snelheid kan verbeteren. Er wordt hier ook onderscheid gemaakt tussen desktop en mobiel, daardoor kan je goed zien waar de verbeterpunten liggen.

De tool laat precies zien welke punten wel en niet moeten worden verbeterd. Zo kan je zien op welke punten Google let en waarmee je dus ook hoger in de Google ranglijst komt te staan.

Het is secondenwerk
Als webshopeigenaar wil jij natuurlijk dat er zoveel mogelijk pagina’s op de website worden bezocht , zodat de bezoekers langer op de website blijven en de kans groter is dat ze overgaan op aankoop. De website heeft hiervoor een bepaalde snelheid nodig, waardoor deze bezoekers ook sneller terugkeren naar de desbetreffende website.

De snelheid van een website is dus wel degelijk belangrijk. Het is belangrijk voor de cijfers, de positionering in Google en voor je branding. Wij (VLINC) zijn erg druk met het helpen van de online marketing van websites waar de snelheid van de website ook onder valt. Stuur ons een berichtje of lees de website nog eens goed door voor meer informatie!

Onderwerpen: Google, Google Pagespeed Insights