Vlince Blog

Hoe speel je in op Marketing Automation trends?

Geschreven door Jessica van der Velde op zaterdag 25 april 2020
Jessica van der Velde

Marketing Automation, het vernieuwen van de marketing met software platforms en technologieën die speciaal zijn ontworpen voor marketingafdelingen en organisaties om effectiever online op meerdere kanalen taken te automatiseren. In dit blog bespreken we de grootste Marketing Automation trends van 2020 en hoe jij als bedrijf hier op in kan spelen.

Chatbots

De allereerste trend die we met jullie willen bespreken. De chatbots, hier doen we zelf ook aan mee zoals je misschien al voorbij hebt zien komen. Je komt op onze website en er komt rechts onderaan een pop-up met de vraag of we je ergens mee kunnen helpen. 

             

Deze trend is natuurlijk niet helemaal nieuw, maar zeker heel erg verbeterd. Ze worden intelligenter en kunnen steeds beter antwoord geven op de zoekvraag van de potentiële klant of lead. Dit komt door de Artificial intelligence (AI). Het zorgt voor een steeds grotere menselijke factor in de bots.

Predictive lead scoring

Hoe groot is de kans dat je contact een klant wordt? Die vraag beantwoord je met predictive lead scoring. Marketing Automation-tools gebruiken algoritmes met machine learning om die kans te bepalen. Dit is heel verhelderend, want zo weet je precies aan wie je meer aandacht moet besteden, en aan welke bezoekers je niet te veel aandacht hoeft te besteden.

Bij predictive lead scoring bepalen algoritmes welke leads interessant zijn. Dit wordt gedaan door middel van historische en actieve data. Marketing Automation-tools gebruiken bovendien voorspellende modellen om te identificeren welke leads de meeste kans maken om te converteren. Zo verspil je veel minder tijd aan bezoekers en leads die de investering nog niet waard zijn. Houd deze trend dus absoluut in de gaten. Met de snelle technologische ontwikkelingen worden ook algoritmes beter en dus nóg nauwkeuriger in het identificeren van waardevolle leads.


Ben je benieuwd naar meer informatie over de bovenstaande onderwerpen? Neem dan contact met ons op! Bel ons via 024 2034045 of stuur een mailtje naar hallo@vlinc.nl.

Onderwerpen: Google, Marketing, Automation