Vlince Blog

Mobiele batterij snel leeg? Check deze tips!

Geschreven door Jessica van der Velde op woensdag 29 april 2020
Jessica van der Velde

Batterij van je mobiele telefoon alweer leeg? Je telefoon was eigenlijk natuurlijk alleen maar bedoeld voor bellen, maar in deze tijd is er bijna niks meer wat je niet met een telefoon kan doen. Denk hierbij aan spelletjes, social media, video’s streamen en chatberichten versturen. Loopt jouw accu van je mobiel nu ook zo snel leeg? Lees dit blog dan vooral verder voor tips!

Donkere modus

Zet je mobiel op ‘donkere modus’. De pixels die normaal gesproken wit zouden zijn worden in deze modus zwart. Hierdoor verbruikt je mobiel minder procenten van je batterij, omdat een pixel die zwart is eigenlijk uit staat. Dit kan je dus veel procenten schelen. 

Vergeet natuurlijk niet om de helderheid van je scherm te verlagen voor een langere accuduur. Het scherm op volle sterkte slokt tot wel 80% van je accuduur op.

Apps

Denk ook aan verschillende apps die je batterij helemaal opslurpen. De volgende apps staan er bekend om dat ze heel veel van je batterijduur nemen. Facebook is een zware app, aangezien de app vanaf het opstarten van je telefoon constant op de achtergrond checkt of er updates geplaatst zijn. Elke app die op de achtergrond een data- of WiFi connectie nodig heeft, heeft een hoop nodig van de accuduur. Zware apps als Instagram en Candy Crush Saga zijn hier goede voorbeelden van. Sluit deze apps vooral goed af wanneer je ze gebruikt hebt.

Cache

Een app kan veel geheugen in beslag nemen, wat je wellicht niet eens nodig hebt. Dit volle geheugen kan ervoor zorgen dat je telefoon langzamer wordt, waardoor dit zal leiden tot een langere laadtijd en meer batterijgebruik. Zorg ervoor dat je af en toe je cache geheugen bijhoudt en deze voor bepaalde apps leegmaakt. Omdat het handmatig opruimen best veel tijd kost, zijn er ook apps die dit voor je kunnen doen. Geef op deze manier je telefoon een boost!

 

Wil je meer tips en tricks weten over het verlengen van je accuduur? Twijfel dan niet en stuur een mailtje naar hallo@vlinc.nl of geef een belletje aan 024 2034045

Onderwerpen: Google, Updates, WhatsApp, Marketing, Mobiele batterij