Vlince Blog

Veilig thuiswerken

Geschreven door Jessica van der Velde op vrijdag 20 maart 2020
Jessica van der Velde

Thuiswerken, dat is voor nu dé oplossing voor bijna alle bedrijven met de situatie waar we nu in zitten door het coronavirus. Voor veel personen is dit voor het eerst. Misschien werk je juist wel beter, omdat je thuis erg geconcentreerd bent doordat er minder personen om je heen zijn en je in een goede flow zit, maar het kan er natuurlijk ook voor zorgen dat je juist afgeleid bent door kinderen of huisdieren. Heb jij tips nodig voor het thuiswerken? Lees dan vooral verder!

 

Voordelen

Er zullen geheid nadelen aan het thuiswerken zitten, maar we beginnen vandaag met de voordelen. Het zorgt er natuurlijk wel voor dat we ons allemaal niet onnodig hoeven te verplaatsen naar andere plekken. We zitten allemaal thuis en ontwijken daardoor alle files wat ook weer veel tijd bespaart. Door het thuiswerken heb je ook nog eens meer flexibiliteit en een betere thuisbalans. 

 

Veiligheid

Als je thuiswerkt dan komt het vast eens voor dat je bepaalde beveiligde gegevens nodig hebt. Als je deze thuis wilt openen dan moet je ervoor zorgen dat je dit op een veilige manier doet. Zorg er hierbij voor dat je een beveiligde verbinding (VPN) op je werk laptop of apparaat hebt. Dit zorgt ervoor dat deze gegevens niet de wereld ingaan en dat jij veilig al je mails kan lezen. Vergeet ook vooral niet om van te voren je gezin of huisgenoten te vertellen dat je thuis werkt, zodat zij je de gedurende de dag niet storen.

 

Updates

Updates zijn heel belangrijk. Doordat jij alle updates installeert, zorgt dat ervoor dat gaten in besturingssystemen en software worden gedicht, zodat een cybercrimineel je niet kan hacken. Het is daarom een van de belangrijkste maatregelen om thuis veilig te werken. Het gaat dan ook niet alleen om het besturingssysteem van je apparaat, maar ook juist om het updaten van Android, IOS en alle software die je op je apparaat gebruikt.

 

Vergaderen

Heb je een vergadering gepland staan, maar werk je thuis? Online vergaderen is de oplossing! Veel bedrijven maken gebruik van zakelijke apps, zoals Office365 van Microsoft of G Suite van Google. Houd daarvoor de instructies van je werkgever aan. Het is belangrijk om de zakelijke apps van je werkgever te gebruiken, zoals Skype, Hangouts of Zoom, omdat deze vaak vooraf goed zijn ingesteld door de IT-afdeling.

 

Denk er bij het thuiswerken dus eens goed over na hoe jij het beste veilig kan werken. Ben je benieuwd hoe wij thuiswerken of wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op via https://www.vlinc.nl/contact

Onderwerpen: Google, SEO, corona, Thuiswerken, Privacy, Updates