Vlince Blog

Videomarketing

Geschreven door Jessica van der Velde op woensdag 22 april 2020
Jessica van der Velde

Video’s zijn voor bedrijven en merken een manier om hun naamsbekendheid te vergroten en meerdere personen te bereiken. Dit kan een grote bedrijfsfilm zijn, maar ook een simpele leuke vlog. Dit is een belangrijk onderdeel die je mee kan nemen in je marketing- en communicatieplannen van je bedrijf. Hoe populair, maar ook vooral effectief is videomarketing?

 

Beslissingsproces

Een video is effectief, omdat 64 procent van de consumenten eerder een product kopen na het zien van een video over het betreffende product volgens Raw Shorts. Zij hebben onderzoek gedaan naar de status van videomarketing. 90 procent van de video kijkers geeft ook aan dat de productvideo’s erg helpen bij het maken van een keuze.

 

Social Media

Het internetverkeer van social media heeft veel video’s. Soms omdat ze leuk zijn (meme’s), maar vooral ook veel voor de marketing. Video’s worden alleen al 1200 procent meer gedeeld dan een normale afbeelding. Doe jij veel via social media en komen jouw meeste klanten ook van social media? Denk er eens aan om een video te maken!

 

Als je de stap zet om een video te maken, let dan wel op welk social media kanaal je dit bericht gaat plaatsen. Een korte video van rond de 30 seconden doet het het best op Instagram en Twitter, maar op Youtube worden liever net wat langere video’s bekeken van rond de 5 tot 7 minuten. Zorg er dus voor dat als je een video gaat maken dat je meerdere maakt voor elk social media kanaal wat jouw bedrijf in handen heeft. Denk er ook aan dat er veel personen zijn die de video zonder geluid bekijken. Maak je video dus zo dat deze ook goed begrepen kan worden zonder geluid.

 

E-mail

Je kan videomarketing voor nog veel meer gebruiken dan social media. Denk ook eens aan alle e-mails die je in een week verstuurd. De personen die de mail binnen krijgen openen de mail misschien wel, maar klikken niet altijd door op een linkje. Als je een video in je mail verstuurd dan zullen zo’n 60 procent van de ontvangers de link in de mail ook aanklikken. 

 

Wees creatief en maak je eigen bedrijfsvideo of vlog! Wil je hier meer over weten? Wij helpen je graag. Bel naar 024 2034045 of stuur een mailtje naar hallo@vlinc.nl.

Onderwerpen: Google, Marketing, Videomarketing