Vlince Blog

Weetjes over Amazon

Geschreven door Jhevi Brugman op vrijdag 13 maart 2020

De geruchten waren er al een tijd, maar sinds 10 maart 2020 is Amazon officieel gelanceerd in Nederland! Daarom vonden wij het tijd dat er een top 7 kwam van dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over Amazon.

 

1. Amazon begon als online boeken winkel

Jeff Bezos begon in 1995 als boekenwinkel vanuit zijn garage thuis. Echter kwam pas in 2015 de eerste Amazon boekenwinkel.

2. Amazon zou eerst helemaal geen Amazon heten

Jeff Bezos wou het bedrijf eerst “Cadabra” noemen, maar zag al snel  van deze naam af omdat zijn advocaat het had verstaan als “cadaver” (Kadaver).

Daarna heeft hij getwijfeld over de naam  “Relentless.com”, maar zijn vrienden vonden dit geen goede naam. Relentless.com is nog wel van Jeff Bezos zelf, als je naar deze pagina gaat wordt je direct doorgestuurd naar Amazon.

Uiteindelijk heeft Jeff Bezos de naam “Amazon” gekozen. De inspiratie heeft hij van het grootste Amazone regenwoud en rivierengebied, wat best wel logisch is, aangezien hij toen de slogan “Earth’s biggest book store” had. 

3. De grap achter het logo van Amazon

Zoals je dat misschien wel eens is opgevallen, heeft Amazon een soort smiley in zijn logo, maar dit staat niet alleen daarvoor. Deze pijl wijst namelijk van de A naar de Z en daarmee bedoelen ze: Wij hebben alles van A tot Z.

4. Amazon geeft meer uit aan advertenties dan 5 van hun concurrenten bij elkaar

In 2019 gaf Amazon ruim 18,8 miljard euro uit aan advertenties. Dat is meer dan Wal-mart Stores, Target, Best Buy, Home Depot en Kroger bij elkaar.

5. De werknemers van Amazon

Amazone heeft meer als 750,000 werknemers over de hele wereld, dat is meer dan Google, Facebook en Alibaba bij elkaar.

6. Nog meer werknemers?

Bij Amazon HQ in Seattle “werken” er ongeveer 6000 honden. Ze hebben daar zelfs een eigen park naast het gebouw.

7. Je kan ook weer niet alles kopen op Amazon

Bijna alles is te koop op Amazon, maar er zijn toch een paar artikelen die je niet kan kopen op de website. Bijvoorbeeld een volledig huis, een auto, sigaretten en levende dieren. Hiervoor moet je toch echt je huis verlaten.

Onderwerpen: Google, SEO, Conversie